Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Črni Kal v sodelovanju z Di Kappa tartufi za prvomajske praznike organizirata praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu. Tradicionalno praznovanje z izjemnim razgledom, ki sega vse od Trsta prek Koprskega zaliva do hrvaške Istre, bo letos trajalo dva dni.

Organizatorji so letos pripravili dvodnevni program. V sredo, 1. maja, se bo praznovanje začelo ob 9. uri s tradicionalnim pohodom Obalnega planinskega društva, ob 13. uri bo nastopil  Pihalni orkester Sv. Anton, ob 16. uri pa bo sledil koncert Leana Kozlarja – Luigija z glasbeno skupino. Za dobro vzdušje med obiskovalci bosta poskrbela voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, najmlajše pa bo ob 11.30 in 15. uri zabaval čarodej Sam Sebastian.

Zabava na Socerbu se bo nadaljevala tudi v četrtek, 2. maja. Ob 14. uri bo nastopila glasbena skupina Čuki, ob 18. uri pa bo koncert skupine P. Valiak (Parni Valjak tribute).

Obiskovalke in obiskovalci bodo oba dneva lahko uživali tudi v raznoliki gostinski ponudbi in dobrotah, ki jih bodo na stojnicah ponujali domači in drugi ponudniki. Vstop na prireditev bo prost. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj bodo organizatorji nad prizorišče postavili šotor.

Zaradi pričakovanega povečanega števila vozil bo promet urejen enosmerno po makadamski cesti od Socerba proti glavni cesti za Kastelec. Obiskovalce prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje prometne signalizacije ter navodil rediteljev, saj bo le tako obisk prvomajskega praznovanja še prijetnejši.

Prvomajski pohod 

V okviru praznovanja 1. maja na Socerbu bo v organizaciji Obalnega planinskega društva iz Kopra potekal tradicionalni prvomajski pohod. Na devet kilometrov dolgi trasi si bodo pohodniki ogledali ostanke utrjenih položajev 1. svetovne vojne pod Ocizlo, del Tigrovske poti, vas Ocizla in jame pod vasjo Beka ter se po slabih treh urah počasne hoje vrnili na Socerb. Pot je nezahtevna in zato primerna tudi za družine z otroki. Udeležba je brezplačna. Zbor pohodnikov bo v sredo, 1. maja, ob 9. uri na parkirišču na Socerbu. Prijave zbirajo na elektronskem naslovu opd.koper@gmail.com.

Foto: MOK, Jaka Ivančič