Umetniki, ki so v minulih mesecih ustvarjali v umetniški rezidenci v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu, bodo svoja dela predstavili na skupni razstavi v skladišču Libertas.

Umetniška rezidenca v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu je v minulih mesecih gostila deset umetnikov s področja slikarstva, grafike, risbe, fotografije, oblikovanja materialov, ki so mirno in barvito okolje koprskega podeželja izkoristili za umetniško ustvarjanje. V tem času so nastala izvrstna umetniška dela, ki bodo širši javnosti na ogled na skupni razstavi, ki bo v skladišču Libertas med 12. novembrom in 3. decembrom.

Odprtje razstave bo prihodnji petek, 12. novembra, ob 19. uri, dogodek bo popestril glasbeni program z Jazz Obala. Razstavili bodo različna dela in umetnine, ki so nastale izpod rok Metke Kavčič, Oliverja Pilića, Marjana Prevodnika, Branimirja Ritonje, Braneta Širce, Neje Tomšič, Valerie WolfGang, Ule Žibert in Zavetišča za zavržene rastline (Eve Jere Hanžek in Anamari Hrup).

V sklopu razstave pa se bodo odvili tudi nekateri spremljajoči dogodki, in sicer v četrtek, 18. novembra, ob 18. uri dogodek ReFresh+. Gre za interdisciplinarni dogodek Meduza, v sklopu katerega mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino in legende. Evropski projekt koordinira Združenje zgodovinskih mest Slovenije ob podpori partnerjev iz Romunije, Španije, Finske in Hrvaške. Glavni cilj projekta je spodbujanje zmogljivosti kulturnega in ustvarjalnega sektorja, njegov poudarek pa sloni na usmerjanju mladih evropskih umetnikov skozi multikulturno in interdisciplinarno sodelovanje, ki črpa navdih v kulturni dediščini okolja.

: Zaključni dogodek pa bo v petek, 3. decembra, ob 19. uri, ko se obeležuje Ta veseli dan kulture.