Modna oblikovalka Zala Hrastar je zmagovalka letošnjega Styla. 

Modni dogodek mladih oblikovalcev – Stylo, ki ga je Center mladih Koper letos organiziral že šestič, se je zaključil minuli četrtek s tradicionalno modno revijo v koprski dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Na modnem dogodku se je letos predstavilo osem finalistov, in sicer: Jean Flogie, Sindi Breščak, Sara Brundula, Petra Frank- Francine, Martin Kaluža, Gašpar Marinič, Deni Pregelj in Zala Hrastar. Prav slednja je bila po izboru strokovne komisije, ki so jo sestavljale modna poznavalka, voditeljica in novinarka Lorella Flego, odgovorna urednica revije Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka, ustanoviteljica Benedetti Life izr. prof. Mateja Benedetti, zmagovalka letošnjega dogodka. Po razglasitvi je bila zmagovalka Zala Hrastar vidno presenečena in hkrati navdušena. »V to kolekcijo sem dala svojo dušo in kreacije dejansko odražajo mene in moje razmišljanje. Skozi barve in teksture se izraža nežnost, vsaka silhueta pa je karakter zase«, je skoraj 24-letna Dolenjka pokomentirala svoje delo. Sicer ji je zmaga na Stylu prinesla denarno nagrado v višini 2.000 evrov in predstavitev v reviji Elle. Zagotovo pa bo uspeh tudi odskočna deska za prihodnost. Lanskoletnemu zmagovalcu Styla Eriku Starcu so se namreč odprla vrata v tujini in ga v kratkem čaka sodelovanje s priznano modno hišo Dior. Prav pridobivanje izkušenj in uveljavljanje mladih na področju mode sta poglavitna razloga, ki ženeta Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki prek Centra mladih Koper, organizira Stylo. »Naš namen je pomagati mladim, še neuveljavljenim modnim oblikovalcem, da pridobijo nove izkušnje, se povezujejo in izmenjujejo zamisli ter izkušnje. Center mladih Koper je nenazadnje prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih«.

Sicer se je na letošnji modni natečaj prijavilo 11 oblikovalcev, ki so ustvarjali na temo »petega elementa«. Kreacije osmih finalistov si je minuli četrtek na modni reviji ogledalo občinstvo, ki je bilo nad zanimivimi in nevsakdanjimi modnimi kreacijami vidno navdušeno.