Tudi ta konec tedna in začetek prihodnjega bodo poletne večere v Kopru in na podeželju popestrile številne glasbene, zabavne in kulturne prireditve, namenjene vsem generacijam. Dogajalo se bo v znamenju igranih predstav, glasbe in filma, vrhunec kulturnega dogajanja pa bo koncert arij in romanc v prenovljenem Muzejskem parku.

Kot ogrevanje za pester konec tedna vabljeni v petek ob 21. uri na poletni koncert klape Capris – v Spiaggia baru, ki se nahaja le nekaj korakov od Centra vodnih športov v Žusterni.

Sobota, 30. julija, bo ponudila pestro dogajanje na različnih lokacijah. Otroški živ žav napovedujemo v na trgu Carpaccio, kjer bodo ob 19.30 v sklopu PUF festivala odigrali argentinsko marionetno predstavo Soba čudes, ob 21.30 pa bo Semedelska promenada zažarela v španski plesno-ognjeni predstavi Magma. Za 19.30 kličemo Homo na plac pred Kavarno Triglav, kjer vas pričakujejo z igranimi prikazi trgovanja. Zaokrožite večer na malem koncertu na največjem koprskem trgu – pred Golden Loggio, kjer vas Toopeopleduo ob 19.30 popelje skozi različne glasbene žanre.

V soboto in nedeljo PGD Krkavče vabi na šagro. V soboto, 30. julija, bo za zabavo in ples od 21. ure dalje poskrbela skupina Ne me jugat, v nedeljo pa bo ob 20. uri pred gasilskim domom nastopila skupina Roxie.

V nedeljo, 31. julija,  ob 21. uri vabljeni v Muzejski park na izjemen večer arij in romanc, Non ti scordar di me / Ne pozabi me, ki bo obenem poklon velikanu sedme umetnosti, Pier Paolu Pasoliniju, ob njegovi stoletnici rojstva. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

V ponedeljek, 1. avgusta, se nadaljujejo Poletni koncerti v Taverni, kjer se bo ob 21. uri predstavila Vipavka Lara Dovier z bendom. Po torkovem zatišju se v sredo, 3. avgusta, ob 21. uri pred Pokrajinski arhiv Koper vrača Poletje z biseri z vrhunsko etno zasedbo Katalena.

Etno Histeria World Orchestra že »razsaja« s koncerti v Truškah, Kubedu, Škocjanu, Zabavljah in Kopru. Več informacij o pestrem programu in lokacijah na povezavi.

Mentorji JazzObale igrajo na JamObali na Titovem trgu, v sredo ob 19. uri. V četrtek, 4. avgusta, se v Kubedu pričenjajo avgustovski četrtkovi akustični večeri Čubed pod borovci – na prvem večeru bo ob 21. uri nastopila legendarna Prizma. Četrtkov večer se bo zaključil filmsko – na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, kjer se bo v okviru Kina Istra odvrtel slovenski film Orkester režiserja Matevža Luzarja. Na primorsko premiero filma v družbi avtorja vas vabimo ob 21. uri. Vse o pestrem programu Kina Istra najdete tukaj.

Več informacij o aktualnih prireditvah v Kopru in okolici pa poiščite na povezavi.

Fotografija: Jaka Ivančič