Vaško igrišče v parku v Dekanih bo ta četrtek, 26. avgusta, med 17. in 24. uro prizorišče tretjega Altroke Istra Gourmet Festivala.

Altroke Istra Gourmet Festival je kulinarična tržnica, na kateri sodelujejo gostinski ponudniki iz slovenske Istre, lokalni vinarji, pivovarji in drugi ponudniki istrskih gastronomskih produktov.

Na tokratnem festivalu se bodo predstavili Altroke` in Koča na Kokoški, Di Kappa tartufi in Kantina Romano iz Popeter, gostilna Karjola iz Marezig, Limoni, Okusi morje, Vina Bordon, Santomas, posestvo Brič, Vinakoper, vina Sartori, pivovarna Varuh in Kavarna Triglav.

Tako bodo obiskovalci festivala lahko uživali ob jedeh, kot so pedoči na buzaro, fuži s tartufi, tortelini, kuhani štruklji, domači kruh, pršut in druge dobrote, ki jih bodo pospremila lokalna vina in druge pijače. Od 20.30 dalje bo prireditev popestril tudi glasbeni program s Slavkom Ivančičem in Tinkaro Kovač. V Dekane bo iz Kopra vozil tudi vinski avtobus, in sicer s postaje ob koprski tržnici (naproti Zelenega parka), ob 19., 20. in 21. uri, iz Dekanov v Koper pa ob 20.30, 21.30 in 23.30. Cena prevoza bo 2 evra.

Naslednji Altroke Istra Gourmet Festival bo 30. septembra na koprskem Titovem trgu.