Sinoči je koprski osrednji trg gostil dobrodelni koncert za otroke in mladostnike s poplavljenih območij – Istra za Slovenijo, v spremljevalni akciji »Dobrodelni zvonik« pa je bilo zbranih 2500 evrov.

Koper je sinoči gostil velik dobrodelni koncert Istra za Slovenijo, na katerem so nastopili skoraj vsi najbolj priljubljeni izvajalci zabavne glasbe iz slovenske Istre. V naboru 25 glasbenikov in skupin so nastopili Anika Horvat, Aleksander Novak, Booom!, Drago Mislej Mef, Drill, Easy, Faraoni, Gedore, Gregor Ravnik, Klapa Semikanta, Lara Baruca, Lean Kozlar Luigi, Lea Sirk, Ne me jugat, Paul Grem, Platana, Primorski fantje, Rudi Bučar, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Zmelkoow, Žiga Rustja, Samuel Lucas in Žavbi brothers.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic in poslanih sms sporočil bodo organizatorji preko Zveze prijateljev mladine Slovenije namenili otrokom in mladostnikom s poplavljenih območij Slovenije. V dobrodelno akcijo pa se je z »Dobrodelnim zvonikom« vključil tudi Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Vsi, ki so od začetka prejšnjega tedna do sinoči kupili vstopnico za obisk koprskega zvonika, so tako dodatno prispevali k dobrodelnosti. V akciji Dobrodelni zvonik je bilo zbranih 2500 evrov, ki jih bo koprski Zavod prav tako namenil Zvezi prijateljev mladine Slovenije.