Tretja letošnja izvedba kulinarične tržnice se po gostovanju na posestvu Santomas in Marezigah seli v Dekane.

Zadnji četrtek v mesecu se bliža in Altroke Istra Gourmet Festival bo nova priložnost za druženje in uživanje v odlični kulinariki in prijetni družbi.

Julijska izvedba festivala se čez teden dni, v četrtek, 27. julija, med 17. in 24. uro, seli v Dekane na vaško igrišče pri stavbi krajevne skupnosti.

Ponudniki bodo tudi tokrat poskrbeli za pozno kosilo oziroma večerjo in ponudili različne mesne, morske in zelenjavne jedi. Za osvežitev bodo vinarji natočili kozarec belega ali rdečega vina, postreči pa si bo mogoče tudi z ohlajenim pivom, likerji in drugimi osvežilnimi napitki.

Obiskovalci se bodo okrepčali z odličnim istrskim pršutom, sirom in domačim kruhom, taljato ali karpačom tune s tartufi, fuži s tartufi, istrsko pico, pedoči na buzaro, tortelini, istrskimi burgerji, istrskimi takosi, domačimi štruklji, sladkimi miškami in hroštoli.

Za glasbeno spremljavo bodo v Dekanih skrbeli Trio teci teci.

Brezplačno in brezskrbno bo tudi tokrat obiskovalce na prizorišče festivala odpeljal Altroke Bus. S postajališča pri Atlantidi v Kopru bo odpeljal ob polni uri med 17. in 21. uro, in se med 19.30 in 24.30 na eno uro vračal nazaj.

Altroke Istra Gourmet Festivalu se bo avgusta preselil še v Boršt, septembra pa se bo sočasno s Sladko Istro zaključil v Kopru.