Na največji italijanski turistični borzi TTG Travel Experience Rimini 2022 so se predstavljala tudi istrska mesta pod skupno blagovno znamko Love Istria.

Od 12. do 14. oktobra je italijanski Rimini gostil največjo turistično borzo v Italiji, TTG Travel Experience 2022. Slovenija se je pod okriljem Slovenske turistične organizacije predstavljala na razstavnem prostoru z 22 turističnimi ponudniki.

Letošnje leto je zaznamovala pomembna rast mednarodnega turizma po tem, ko ga je zadnji dve leti ohromila pandemija. TTG Travel Experience velja za najpomembnejši sejem turističnega sektorja na letni ravni in pozitivni odzivi so dokaz velikega zanimanja italijanskih gostov za našo deželo.

Za obiskovalce borze je ekipa Love Istria v sodelovanju s podjetjem Simathlon pripravila kolesarski simulator z uporabo interaktivnega videa kolesarske poti Parenzana – Pot zdravja in prijateljstva, ki pelje po nekdanji ozkotirni železniški povezavi Trst-Poreč. V luči nosilne tematike, aktivnega preživljanja prostega časa, so si tako obiskovalci lahko kar na daljavo ogledali to zelo priljubljeno kolesarsko in rekreacijsko pot.