Organizacija Green Destinations je tudi letos razglasila 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Med njimi je tudi destinacija Koper.

Organizacija Green Destinations s sedežem na Nizozemskem je tudi letos razglasila 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Na seznam se je uvrstilo 31 slovenskih destinacij, in sicer vse, ki so v okviru zelene sheme slovenskega turizma Slovenia Green pridobile zlati ali srebrni znak. Med njimi je tudi destinacija Koper.

Sicer so na seznamu 100 najbolj trajnostnih destinacij od slovenskih predstavnikov še Ljubljana, Bled, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Bela Krajina, Bohinj, Brda, Brežice, Hrpelje-Kozina, Idrija, Kamnik, Kranjska Gora, Laško, Lenart, Maribor, Miren – Kostanjevica, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Šentjur, Sevnica, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Šmarješke Toplice, Solčava, Sveta Ana ter Vipavska dolina.

Razglasitev Top 100 trajnostnih destinacij 2019 je potekala v okviru prireditve Global Green Destinations Days, ki sta jo letos gostila Zagreb in Mali Lošinj.

V Slovenski turistični organizaciji (STO) uvrstitev na seznam vidijo kot “potrditev, da je slovenski turizem s postavitvijo trajnostnega turizma v samo jedro razvoja in z razvojem nacionalne certifikacijske sheme kot orodja uresničevanja tega cilja primer globalne dobre prakse in vzor številnim drugim destinacijam”.