V soboto, 18. julija, bo vzpostavljena storitev krožnih avtobusnih prevozov za potnike in kolesarje KoloBus. Gre za brezplačne avtobusne prevoze, ki bodo uporabnikom na voljo ob sobotah in nedeljah. Avtobus bo na relaciji od Kopra do Krasa prvo vožnjo opravil v soboto, 18. julija, vozil pa bo vse do 20. oktobra.

Storitev KoloBus je le ena izmed pilotnih aktivnost projekta CROSSMOBY, programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020, katerega partner je tudi Regionalni razvojni center Koper. CROSSMOBY spodbuja  trajnostno mobilnost in vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa, septembra 2018 pa je po sedmih letih ponovno vzpostavil tudi železniško potniško linijo med Slovenijo in Italijo. Letos so vzpostavili tudi storitev brezplačnih ladijskih prevozov za potnike s kolesi ter sistem za avtomatizirano izposojo električnih koles na Krasu in v Brkinih.

KoloBus je sicer storitev, namenjena prebivalcem čezmejnega območja in obiskovalcem Istre ter Krasa. Ti bodo lahko od 18. julija do 4. oktobra brezplačno uporabljali avtobusne prevoze potnikov in koles na krožni relaciji: Koper (glavna avtobusna postaja) – Kozina – Lipica – Divača – Sežana (avtobusna postaja) – Sežana (občina) – Štanjel – Sežana (avtobusna postaja) – Sežana (občina) – Divača – Kozina – Koper (glavna avtobusna postaja).

Avtobus s prikolico z nosilci za kolesa (KoloBus) bo vozil ob sobotah in nedeljah, od 8.00 do 11.26 ure in od 17.00 do 20.26 ure. Odhodi bodo z glavne avtobusne postaje v Kopru, vnaprejšnjih rezervacij mest na avtobusu ne bo.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na elektronsko pošto: heidi.olenik@rrc-kp.si oz. pokličete na telefonsko številko 05 663 75 86 (Heidi Olenik)