Prestižna potniška ladja Azamara Pursuit s 600 potniki je bila včeraj več kot edinstvena kulisa tradicionalne prireditve Azamazing, ki je letos zaradi priljubljene prireditve Sladka Istra prvič potekala na drugi lokaciji.

Minule prireditve Azamazing je gostil osrednji koprski mestni trg, tokratni elitni večer za 600 potnikov potniške ladje pa se je odvijal na koprskem mestnem kopališču s čarobno pristaniško obarvano kuliso Luke Koper v ozadju.

Koper je tako letos gostil kar tri posebna doživetja za goste prestižnih ladij Azamara Club Cruises, ladjarja Royal Caribbean Cruise Line, ki jih poznamo pod imenom Azamazing. Na vseh treh so gostje ob izbrani istrski kulinariki in izbrani vinski kapljici lahko uživali v nastopu odlične vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile.

Po profesionalno izpeljani prireditvi, ki se je odvila v večernih urah 29. septembra na koprskem mestnem kopališču, je danes v jutranjih urah v sejni sobi Mestne občine Koper župan Aleš Bržan sprejel dve ugledni predstavnici Royal Carribean Cruises Line, in sicer sta se z županom pogovarjali Colleen Kastan, glavna in odgovorna za velike evente Celebritiy in Azamara po svetu, in Maudrid Urdaneta, finančnica, ki bdi nad izvedbo vseh svetovnih dogodkov, ki jih organizirajo za svoje potnike po svetu. Predstavnici sta prišli v spremstvu Janeza Mačka, letošnjega prejemnika Grba odličnosti v turizmu Občine Piran, ki že leta v Kopru s svojo ekipo skrbi za profesionalno in popolno zadovoljstvo potnikov potniških ladij.

Župan je s pomembnima predstavnicama na kratko spregovoril o pomenu potniškega turizma v Mestni občini Koper in jima izročil županovo vino in olje.