Poleg istrske kulinarike in nastopa klape Capris, bo dogodek popestrilo tudi odprtje prve glamping hiške v destinaciji Koper.

V Marezigah bo ta četrtek pestro. Med 17. in 24. uro boste lahko na stojnicah okušali istrske dobrote, kot so pršut, fuži s tartufi, tortelini, pedoči in druge jedi, ob spremljavi vin istrskih vinarjev, pa tudi drugih pijač ponudnikov iz slovenske Istre. Med 20. in 22. uro bo za dobro vzdušje poskrbela klapa Capris, za piko na i pa bodo, ob 19. uri, razgrnili zavese in širši javnosti predstavili najnovejšo pridobitev Dežele Refoška – prvo hiško v sklopu nastanitev Glamping Dežele Refoška, ki je obenem prva glamping nastanitev v destinaciji Koper.

Sodobna hiška leži ob robu razgledne ploščadi, tik ob Vinski Fontani in se ponaša z izjemnim razgledom na Koper, Tržaški zaliv in istrski vinorodni okoliš.

Sicer se bo na četrtkovo prireditev mogoče pripeljati in odpeljati s starodobnim rdečim vinskim avtobusom, ki bo iz Kopra (avtobusna postaja pri nekdanji Soči) krenil ob 17., 19. in 21. uri, povratek iz Marezig v Koper pa bo ob 18.30, 20.30 in 23.30. Cena avtobusnega prevoza v eno smer bo 2 evra.

Sicer bo vstop na prireditev prost, obiskovalci pa bodo morali spoštovati PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani) ter vse ostale veljavne ukrepe.