Mestna občina Koper je na Semedelski promenadi ob Centru športov na mivki postavila pitnik, iz katerega bodo občanke in občani od srede, 13. novembra, dalje lahko napolnili steklenico. S tem pristopom Koper stopa korak bližje zmanjšanju količine odpadne embalaže oziroma plastenk.

Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki se lahko pohvali s pitno vodo iz pipe, kar je v današnjem času pravi prestiž. Mestna občina Koper je tako na Semedelski promenadi ob Centru športov na mivki postavila javni pitnik, ki predstavlja simbol skrbi za skupno dobro prebivalcev in dobrodošlico za obiskovalce.

Nova polnilna točka je izdelek družinskega startup podjetja myWater, d. o. o., člana Tehnološkega parka Ljubljana in Climate-KIC pospeševalnika, ki z inovativno rešitvijo pomaga zmanjšati količino odpadnih plastenk. Koristi trajnostne uporabe vode presegajo zgolj ekonomske in okoljske učinke, saj prinašajo tudi pomembne pozitivne socialne učinke. Podjetje myWater ponuja odlično trajnostno in lokalno rešitev, ki bo lahko vzor celi Evropi, s svojim pristopom pa bo Mestna občina Koper zmanjšala količino odpadne embalaže oziroma plastenk.