Pred nami je velikonočni konec tedna, ki bo zaradi praznika še nekoliko daljši. V Kopru se obeta dobra zasedenost kapacitet.

Praznični konec tedna, ki se bo podaljšal v naslednjega, bo v Kopru glede na podatke nekaterih večjih nastanitvenih obratov dobro obiskan. Večje kapacitete bodo zasedene med 80 in 90 odstotki, nekatere so celo že v celoti razprodane. Med tujimi gosti na destinaciji bo, kot kaže, največ Italijanov, Avstrijcev in Nemcev.

Aprila 2021 smo na destinaciji zabeležili skoraj 9 tisoč gostov, ki so skupno ustvarili preko 20 tisoč prenočitev. Med gosti so prevladovali domači, sledili pa so tuji gosti iz Nemčije, Italije in Avstrije.

V času praznikov se obeta kar nekaj dogodkov, ki bodo obogatili dogajanje. V Libertasu bodo v petek, 7. aprila, odprli razstavo Imago, ki jo pripravlja Paride di Stefano, v stari garaži (pri trgovini) v Dekanih je na ogled Spomladanska velikonočna razstava ročnih del, na velikonočno nedeljo pa bodo priredili tudi tradicionalno »trcanje« jajc. V stari šoli v Koštaboni bodo v nedeljo popoldne gostili gledališko predstavo Mi u zelene monture v režiji Viktorije Pucer Štromar, na velikonočni ponedeljek pa bo v cerkvi sv. Kozme in Damijana koncert sakralne glasbe. Se pa za več dni v mesto vračajo ekipe, ki bodo igrale na 7. Koper Handball Cup turnirju, na podeželju pa odpirajo sezono šager s tradicionalno Fjero v Koštaboni. Več o programu prireditev je na voljo na spletni strani.