Danes so se v Kopru predstavile reprezentance Smučarske zveze Slovenije, ki so z javnostjo delile pričakovanja pred novo smučarsko sezono. Jutranje dogajanje je zaznamoval lov za izgubljenim zakladom, v katerem je sodelovalo več kot 350 šolarjev iz Kopra in okolice, popoldne pa so se medijem predstavili člani rezprezentance, ki se promocijskih akcij po Sloveniji udeležujejo že štiri leta zapored. Vsakič se predstavljajo v drugem mestu – letos je bil to Koper, zato se je ekipi športnikov v Taverni pridružil tudi koprski župan Aleš Bržan. 

Dogodek, ki so ga Smučarska zveza Slovenije, Luka Koper d. d., Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in Mestna Občina Koper pripravile v okviru projekta Z EU sredstvi do športnih uspehov – Junaki Zime v Kopru, je letos k nam privabil številne znane obraze smučanja. Ilka Štuhec, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Jakov Fak, Urška Poje, Tim Mastnak, Filip Flisar, Peter Prevc, Timi Zajc, Ema Klinec, Anamarija Lampič, Vid Vrhovnik, Katja Višnar, Jure Aleš in drugi so danes v Taverni medijem predstavili svoja pričakovanja pred novo sezono. “V Sloveniji tudi z evropskimi sredstvi že vrsto let podpiramo številne uspešne zgodbe ljudi, organizacij, podjetij in drugih. S pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada in Kohezijskega sklada smo jih  skupaj uresničili že več kot 10 000 – od športnih, okoljskih, podjetniških, infrastrukturnih do izobraževalnih. V sodelovanju s SZS smo tako pristopili k organizaciji tega dogodka, saj želimo, da se glas o sledeh, ki jih pušča evropska kohezijska politika po slovenskih krajih čim bolj razširi. Tudi med našimi najmlajšimi, za katere bomo skupaj z junaki zime organizirali lov na zaklad po projektih evropske kohezijske politike. Otroci in njihovi športni idoli bodo tako odkrivali projekte, ki so okrog nas praktično na vsakem koraku in čeprav jih pogosto ne opazimo, zaradi njih živimo boljše in lepše,” sporočajo iz Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Športnice in športniki so se že zjutraj podali na lov za izgubljenim zakladom skupaj z več kot 350 šolarji iz Kopra in okolice. Popoldan se je dogajanje preselilo v Taverno, kjer je športnike sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim namenil nekaj spodbudnih besed: “Vesel sem, da letos lahko ravno Koper gosti predstavitev reprezentanc in športnikov, ki boste v letošnjih mrzlih mesecih skrbeli za to, da bo nam navijačem toplo. Rad bi se vam zahvalil, da ste današnje dopoldne preživeli s koprskimi šolarkami in šolarji ter jim omogočili nepozabno izkušnjo – druženje z našimi junaki zime. Prepričan sem, da ste s tem marsikoga osrečili in ga navdušili za vrhunski šport. Veselimo se vaših uspehov in vam v letošnjem letu želimo veliko novih dosežkov. Prepričan sem, da bo letošnja sezona še boljša kot lanska.