Prihodnjo soboto, 23. septembra, bo v Kopru celodnevna prireditev Altroke Sladka Istra, ki bo na enem mestu združila sladke dobrote ter ostale jedi in pijače z istrskega območja.

Altroke Sladka Istra bo na enem mestu združila ponudnike istrskih sladic, tipičnih slovenskih dobrot, čokoladnih, medenih in drugih sladkih izdelkov, kot tudi ponudnike istrske kulinarike, lokalne vinarje, pivovarje in druge ponudnike pijač s pridihom Istre. Prireditev bo tako edinstvena priložnost za sočasno uživanje v jedeh s tartufi, morskih dobrotah, istrskem pršutu, domačem siru ter pestri izbiri sladic, med katerimi zagotovo izstopajo slastne fritule, tipična istrska sladica s koreninami, ki segajo še v čas Marca Pola.

Za sladko ponudbo bodo med drugimi poskrbeli priznana koprska Kavarna Triglav, Refoškoladnica iz Marezig, koprska čokoladnica Da Ponte in številni drugi. Na prireditvi bodo sodelovali številni lokalni vinarji, kot so največja istrska vinska klet Vinakoper, Vina Bordon, klet Santomas, Vina Brič in drugi lokalni vinarji, poleg njih pa tudi lokalni pivovarji in ponudniki drugih pijač z območja slovenske Istre. Gurmane pa bodo med drugim razvajali Di Kappa tartufi z različnimi jedmi s tartufi, Sparkling Oysters z ostrigami in penečimi vini, kreativni dvojec Nori Sushi, ki navdušuje z azijsko-istrskimi mojstrovinami, EZL drožasta pekarnica, ki bo poskrbela tako za sladke kot slane dobrote, in številni drugi. Na prireditvi bodo sodelovala tudi različna lokalna društva, ki bodo navduševala s pristnimi istrskimi recepti in preprostejšimi jedmi s tega območja.

 

Prireditev bo na koprskem Ukmarjevem trgu, med 10. in 22. uro. Vstop na prireditev bo brezplačen, nakup hrane in pijače pa bo potekal prek neposrednega plačila ponudnikom na stojnicah.

Altroke Sladko Istro bo zaznamoval pester program za otroke z ustvarjalnimi delavnicami, poslikavami obraza, otroškimi predstavami in še mnogo več.

V sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria pa bodo pripravili zabaven izziv treh pridelovalcev zelenjave, kjer bo vsak prinesel svoj sezonski pridelek in v sodelovanju s chefom Ivico Evačićem – Ivekom (Restavracija Marina Izola) bodo skuhali zanimive jedi.

Večerni del prireditev bo popestril glasbeni nastop skupine De Peachkiss.