Koper, Truške in Kubed bo od naslednjega tedna dalje zavzel festival Etno HistEeria.

Etno HistEeria je eno večjih mednarodnih srečanj glasbenikov s področja svetovne glasbe, v spajanju z drugimi glasbenimi zvrstmi in v avtorskih izvedbah.

Mednarodne glasbene delavnice Etno HistEria  se že od leta 2002 v Mestni občini Koper udeležujejo odlični  glasbeniki z vseh koncev sveta, ki pripravijo glasbeni program in se predstavijo s koncerti Velikega orkestra Etno HistEria.

Zaradi aktualnih razmer bo orkester letos malo manjši, in sicer 50-članski. V pripravah programa bodo sodelovale različne glasbene zasedbe in bendi, ki se bodo na sedmih prireditvah v destinaciji Koper predstavili tudi v svojih lastnih zasedbah. 23. julija bo na Ukmarjevem trgu v Kopru ob 20.30 koncert solistov na strešnem odru festivalskega oldtajmerja – gasilskega kombija, 24., 26. in 29. julija bodo v Truškah Pod ta velikim hrastom večerni koncerti solistov in Velikega orkestra Etno HistEria, 25. julija bo v Kubedu koncert prvih novih skladb Velikega orkestra in posameznih skupin, 28. julija pa bo v Taverni premierni nastop celotnega programa Velikega orkestra Etno HistEria.

Zanimivo bo tudi 3. avgusta, ko bo v Kopru velik gledališko-glasbeni dan, ko se bodo s festivala Plavajoči grad na morje vrnili nekateri glasbeni bendi, cirkusanti, lutkarji in ulični umetniki ter zapolnili popoldan in večer z bogatim glasbenim, lutkovnim in uličnim programom.

Tudi pri sami izvedbi prireditve bodo organizatorji seveda spoštovali navodila NIJZ. Iz previdnosti so program omejili le na glasbenike iz epidemiološko varnih držav. Na prireditvah pa bo obvezna predhodna rezervacija mest, ki so omejena na do 150 obiskovalcev, vzdrževanje fizične razdalje obiskovalcev na označenih sedežih, večkratno razkuževanje rok ob vhodu in izhodu ter pri premikih po prizoriščih. V primeru zmanjšanja fizične razdalje pa bo obvezna namestitev maske.

Rezervacije mest so možne prek SMS sporočil na številki 041 778 061.