Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, ob 11. uri, bo v Kubedu na Kmetiji Jakomin otvoritev nove doživljajske poti poimenovane Velikani Istre. Obeta se pester program, poln doživetij, glasbe in kot se za veliko noč spodobi tudi lov na velikonočna jajčka.

Na pobudo Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper je v Kubedu nastala nova izvirna turistična atrakcija: družinsko doživetje Velikani Istre! Gre za gozdno družinsko dogodivščino in 11. pot na Pravljično-doživljajski transverzali po Sloveniji, ki jo ustvarja Zavod Škrateljc. Za obisk doživetja se odpravite v istrsko vasico Kubed. Za vstop v svet Velikanov otroci potrebujejo velebeležko, ki jo dobijo na Kmetiji Jakomin, sicer priljubljeni turistični osmici, kjer je tudi začetek poti, ki se nadaljuje čez vas in na hrib Lačna.

Na pot se lahko obiskovalci odpravijo sami čez vse leto, otvoritev s pestrim programom pa bo potekala na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, ob 11. uri na dvorišču Kmetije Jakomin v Kubedu. Otroci bodo lahko prisluhnili glasbeni pravljici Velikani Istre. Nastopil bo Rudi Bučar, program pa bodo popestrile šavrinke. Po otvoritvi se bodo družine lahko odpravile na voden pohod in, ker bo ravno velikonočni ponedeljek, se bodo otroci lahko odpravili tudi na lov na  velikonočna jajčka. Skrita bodo zlata jajčka, med njimi tudi velikonočna jajca Altroke by Vinakoper, ki skrivajo super nagrade.

Vabljen v pravljično Istro!