Koledar dogodkov je ta konec tedna v Mestni občini Koper pester, kot se za ta čas spodobi.

Živahno bo že v petek in soboto, od 10. ure dalje v parku na Ukmarjevem trgu, torej le lučaj od mestne plaže, kamor bo pripeljala Karavana okusov – slovenski food truck ali pisana kolona potujočih tovornjačkov in prikolic z bogato ponudbo ulične hrane. Prvo ime karavane je Beer Bulli s hladnim pivom, pice bodo pekli v Pizza Fabriki, burgerji pa bodo dišali kar iz treh tovornjačkov: Mangoop, Boš?Bom! in Gud Street Fud. Za vrhunske pite bodo skrbeli pri Habahaba street foodu, za argentinsko hrano pri Caminitu, za sladice v Vaflu in Sam Churrosu, za izjemne koktajle pa pri QL teamu.

Sobota ja tudi dan za najmlajše. Ob 19.30 se bo pri igralih na Carpacciovem trgu odvijala v sklopu PUF Festivala lutkovna glasbena predstava Nike Solce O lisički zviti tički in drugih zverinicah ter akrobatska ulična komedija Urana Marchesinija Urana iz drugega planeta.

Mladina in mladi po srcu bodo prav tako v soboto zvečer, ob 20. uri, našli svoj trenutek v urbani nevralgični točki Kopra – v Centru mladih Koper na ultra večeru rap glasbe s Smaal Tokk w/bandom ter Skovo in Skovanimi. Obe skupini gostujeta tam premierno!

Povsem drugačen večer se obeta v Golden Loggi – s  tradicionalno grško glasbo ob buzukiju, kitari in kontrabasu, ki ga bo ob 20.30 izvedel Tsikàrim, trio tržaškega in atenskega porekla. Skozi ritme in melodije rebetike nam bodo pripovedovali zgodbo o eksodusu, kulturi in tradiciji gršega ljudstva.

Sobota zvečer je tudi čas za pravi koncertni spektakel v Music Parku Bivje pri Dekanih, ki bo ob 21. uri gostil Luko Basija, Grupo Vigor in Ivano Kovač.

To soboto in nedeljo Krajevna skupnost Sveti Anton vabi na šagro. V soboto bodo za zabavo in ples poskrbeli skupina Platana, Majka in Klapa Solinar. V nedeljo pa se ob pestrem programu čez dan obljublja nepozabno zabavo z nastopom Pihalnega orkestra Sveti Anton in drugimi izvajalci.

V soboto ob 19.30 bo Kulturno društvo Domovina Osp obujalo stare tradicije in običaje v sklopu prireditve Homo na plac, ki se bo odvrtela vsako soboto do konca avgusta na trgu pri Kavarni Triglav.

Večerna zabava se nadaljuje v Šmarjah, na vaškem trgu pri cerkvi, s predstavo Razočarana gospodinja pri seksologu. To je razvpita, pikantna in zabavna duokomedija psihoanalitika Romana Vodeba in igralke Monike Jekler, ki bo v soboto ob 21. uri doživela že 250. ponovitev.

Ljubitelji klasične glasbe in historičnih mestnih ambientov so gotovo že opazili, da se iz koprske stolnice vsak dan ob 12. uri razlegajo mogočne melodije novih orgel. To so kratki recitali organistov, dijakov in študentov na največjih cerkvenih orglah v Sloveniji, ki se ponašajo s štirimi manuali, dvema igralnikoma, 68 registri in 6054 piščali.

V novem tednu bosta za glasbeni uvod poskrbela glasbenika dua Vila Madalena v sklopu Poletnih koncertov v Taverni. Koncert, ki je za obiskovalce brezplačen, se pričenja ob 21. uri.

Ravno tako v ponedeljek se v okviru Primorskega poletnega festivala začenja PPF Mladi, ki bo popestril dogajanje na Verdijevi ulici.

Na festivalu Poletje z biseri, ki bo v sredo, 20. julija, pa bodo nastopili domači izvajalci, Tulio Furlanič in Kamnolomi.

Več informacij o prireditvah na povezavi.