Tradicionalno martinovanje kleti Vinakoper, ki je na večdnevnem slavju mladega vina običajno združevalo več dogodkov, bodo letos zaradi slabe epidemiološke slike v državi odpovedali. Na martinovo bodo ljudem omogočili brezplačno testiranje.

»Tako zaposleni kot naši partnerji in kupci smo letošnje martinovanje težko pričakovali. Zastavili smo res izjemno in raznoliko dogajanje, a žal je tudi letos za martinovo epidemija narekovala našo odločitev. Ker je zdravje naših zaposlenih, naših kupcev in partnerjev ter nenazadnje vseh prebivalcev Slovenije za nas na prvem mestu, smo se odločili, da martinovanje tudi letos odpovemo,« je sporočil direktor Vinakoper Borut Fakin. »Martinovo je za vse vinarje največji praznik in seveda bi ga najraje preživeli v dobri družbi prijateljev, partnerjev in vseh, ki so z nami ustvarili še eno bogato letino. Ker pa smo odgovorni in si želimo, da bi se razmere v državi čim prej normalizirale, ljudi spodbujamo k bolj intimnim oblikam praznovanja tega velikega praznika«, pravi Fakin in dodaja, da bodo v ta namen del sredstev, ki so jih nameravali nameniti organizaciji martinovanja, namenili za brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brezplačno testiranje bo tako za zaposlene v kleti kot tudi za vse ostale obiskovalce na voljo na sedežu kleti Vinakoper prihodnji četrtek, 11. novembra, med 11. in 16. uro.

Tudi sicer bodo v Vinakoper za bogato martinovo doživetje poskrbeli s pestro ponudbo vrhunskih vin in gurmanskih dobrot. Ponudba slednjih je v tem času še posebej obogatena, na voljo pa je tudi v priročnih kombinacijah z izbranimi vini. Odlično darilo in uvod v martinovo pogostitev v prijetnem domačem okolju, torej. Vabijo k obisku Vinskega butika Hiše refoška v Kopru ter prodajaln Vinakoper v Ljubljani in Ilirski Bistrici. Vsa ponudba pa je na voljo tudi na www.vinakoper.si