Koprska protokolarno-prireditvena dvorana Sv. Frančiška Asiškega bo ob petkih zvečer gostila zanimive glasbene pare.

Festival bosta ta petek, 8. oktobra, ob 20. uri odprla domačina. Sopranistka in pevka zabavne glasbe Štefica Stipančević – Steffy in aktualni prejemnik velike nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo letošnje slovenske popevke, sicer prav tako akademski glasbenik, Gregor Ravnik. Na nastopu bosta ob spremljavi vrhunskih glasbenikov, prav tako Koprčanov, Mitje Bobiča in Marka Hrvatina ter tolkalista Gregorja Moskovskega, predstavila svoje avtorske glasbe, ki jih bosta prekrižala z nekaterimi priredbami.

Vstopnice so po ceni 8 evrov že na prodaj v koprskem TIC-u, na dan koncerta pa bo zanje treba odšteti 10 evrov. Sicer se festivalskih dogodkov v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo obiskovalci, ki ustrezajo pogoju PCT. Vsi, ki bodo imeli vstopnice, se bodo pred vstopom na dogodek lahko brezplačno testirali.

Nikakor ne gre zamuditi tudi koncerta, ki bo na programu naslednji petek, 15. oktobra. Nastopila bosta Tinkara in Dovč. Tinkara Kovač je priznana umetnica, nadarjena pevka in tenkočutna flavtistka, ki bo prihodnje leto praznovala 25. obletnico svojega ustvarjanja.  Na poti od začetka do danes je nanizala 12 albumov, več kot tisoč koncertov in nastopov, v studiu in na odru pa je sodelovala z mnogimi zasedbami, glasbenimi skupinami in orkestri. Tokrat jo bo na odru Frančiška spremljal priznani slovenski harmonikar, klaviaturist, skladatelj in producent, verjetno najaktivnejši glasbenik pri nas, Janez Dovč.

22. oktobra bodo na sporedu Šelestenj Hostnik pa Krečič. Tomaž Hostnik je koncertni pianist, šansonjer, pesnik in avtor glasbe za najrazličnejše priložnosti z izjemno obsežnim opusom. Matija Krečič pa je violinist, skladatelj in aranžer, ki deluje v več glasbenih slogih ter sodeluje z mnogimi umetniki in glasbenimi skupinami.

Letošnji cikel Šelestenja se bo zaključil 29. oktobra z nastopom Slavka Ivančića in Mefa. Tako bodo zadnji večer letošnjih jesenskih Šelestenj zaznamovale skladbe, ki že desetletja zaznamujejo vseslovenski glasbeni prostor. To bo koncert in tudi besedni dvoboj starih prijateljev in vsem dobro znanih glasbenih legend, ki ju bo na kitari pospremil prijatelj s Krasa, tudi znan primorski glasbenik, Matjaž Švagelj.