Nadaljujejo se predstavitve turističnih ponudnikov v destinaciji Koper.

Da bi se ponudniki turističnih storitev in namestitev v destinaciji Koper med sabo bolje spoznali in se med sabo tudi povezali, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zadrugo Zakladi Istre ter ponudniki turističnih storitev organizira t. i. Dneve odprtih vrat. Ti so v prvi vrsti namenjeni ponudnikom turističnih namestitev v občini, ki so sami izrazili željo po tovrstnih srečanjih.

Po tem, ko so se v sklopu prvega srečanja predstavili Zeliščni raj slovenske Istre v Trseku, Kantina Romano v Popetrah in kmetija Marima v Trebešah, so minuli teden svoja vrata odprli ponudniki iz Marezig, in sicer Turistična kmetija Panorama – Vinska klet Vilij Bržan, Vinska fontana v Marezigah in gostilna Karjola ter Vinska klet Dean Plahuta.

Na turistični kmetiji Panorama so ponudnikom turističnih nastanitev in drugim aktivnim na področju turizma na destinaciji predstavili vino in ponudbo iz vinske kleti Vilija Bržana ter najstarejši vinograd na našem območju. Nato so spoznali, kako poteka degustacija vin na prvi vinski fontani v Evropi in ponudbo gostilne Karjola, za konec pa še ponudbo ekološkega pridelovalca Deana Plahute.

Dnevi odprtih vrat se bodo nadaljevali tudi jutri, ko se bodo predstavili Posestvo Brič, Oljčno olje Morgan, Posestvo Santomas in Gostilna Trije Lovci v Šmarjah.

Vsi zainteresirani za sodelovanje na Dnevih odprtih vrat se za dodatne informacije lahko obrnejo na turizem@koper.si.