Teniška igrišča Športnega parka Bonifika so pripravljena na gostovanje tekmovanja, ki bo zmagovalni ekipi dvoboja omogočil nastop na zaključnem turnirju najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu.

V Pretorski palači v Kopru je bila danes dopoldne uradna novinarska konferenca pred začetkom dvoboja pokala Bille Jean King med Slovenijo in Romunijo. Največji uspeh Slovenije v pokalu BJK je uvrstitev med zadnjih osem reprezentanc leta 2003. Kot je danes na novinarski konferenci povedal kapetan Andrej Kraševec, je cilj narediti vse za zmago. V ekipi si želijo polnih tribun in lepega vremena ter verjamejo, da jim bo uspelo.

Na novinarski konferenci sta bili prisotni tudi Tamara Zidanšek, ki je na WTA lestvici na 102. mestu, in Nina Potočnik. Igralki sta si bili enotni, da je igranje za državo nekaj posebnega in poleg navijačev na tribuni še dodatna motivacija. Verjameta, da je odlično vzdušje v ekipi tudi ključ za uspeh. Na treningu je bila prvič pred dvobojem tudi Kaja Juvan. Barve Slovenije bosta zastopali še Pia Lovrič in Ela Nala Milić.

Jutri, 13. aprila, ob 12. uri, bo ravno tako v Pretorski palači na vrsti žreb, na katerem bosta prisotni obe reprezentanci, v petek, 14. aprila, ob 10. uri, pa konferenca na temo enakosti med spoloma. Na konferenci bo prisoten tudi David Haggerty, predsednik Mednarodne teniške zveze.

V petek se bo prvi dvoboj začel ob 13. uri, v soboto pa ob 11. uri. Vstop bo prost, prenos tekem bo tudi na televiziji Šport TV.