V destinaciji Koper bodo kar 10 tednov zapored vsak dan na programu različna doživetja.

Od ponedeljka, 21. junija pa vse do konca avgusta bodo obiskovalci destinacije Koper vsak dan lahko doživeli nekaj novega. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper bo v sodelovanju z različnimi ponudniki iz Mestne občine Koper izvedel kar 10 zaporednih tednov doživetij. Tako bodo turisti, pa tudi enodnevni obiskovalci destinacije in nenazadnje tudi domačini vsak dan lahko izbirali med doživetji, kot so vodeni ogledi mesta, zeliščno-energijske poti, družinski izzivi, izdelava kopalne soli, žetev in destilacija sivke, vodene degustacije vina, oljčnega olja, soli z okusom in drugih istrskih dobrot. Točen razpored in urnik doživetij je dostopen na tej povezavi.

Sicer pa bodo vsi zainteresirani za doživetja le-ta predhodno rezervirali in zakupili neposredno pri izvajalcih doživetij, ti pa bodo doživetja izvajali ne glede na število prijavljenih.

Nepozabna in butična doživetja so v zadnjih letih s strani gostov, ki obiščejo slovensko Istro, vse bolj priljubljena. Veliko gostov namreč destinacijo obišče v želji, da bi tukaj spoznali in doživeli še nekaj novega. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper smo prepričani, da bo pisan nabor doživetij v sklopu akcije 10 tednov doživetij v Kopru marsikomu še dodatno popestril obisk naših krajev.