Kdo so srečni nagrajenci nagradne igre Fantazima – v soju prazničnih luči in najlepše božično drevo 2020?

Fantazima je postregla tudi z dvema nagradnima igrama. V nagradni igri Najlepše božično drevo so občanke in občani Kopra na svojih Instagram profilih objavljali fotografije svojih doma okrašenih božičnih drevesc in z glasovanjem na Instagramu je občinstvo določilo, da je prva nagrada – darilni bon za nakupovanje v mestnem jedru Kopra v vrednosti 100 evrov šla v roke Instagram profilu @oliveoilmorgan oziroma Jenny Morgan, kot drugo najlepše božično drevo so glasovi občinstva določili božično drevo Kristjana Pirjevca oziroma Instagram profila @kristjan7441, ki je prejel darilni bon za nakupovanje v mestnem jedru Kopra v vrednosti 50 evrov, na tretje mesto pa se je uvrstilo božično drevo Rože Gregorič oziroma Instagram profila @roza_3833, ki je prejela darilni bon za nakupovanje v mestnem jedru Kopra v vrednosti 20 evrov. Nagrajenci so nagrade prejeli po pošti.

V nagradni igri Fantazima – v soju prazničnih luči pa so sodelujoči tekmovali s fotografijami praznično okrašenega mesta. Med približno 150 fotografijami, ki so ustrezale pogojem nagradne igre, je strokovna komisija izbrala tri zmagovalne, dodatno fotografijo pa je nagradila s posebno nagrado za kreativnost.

Tako je prvo nagrado v vrednosti 500 evrov prejela Irena Gregorc za fotografijo z naslovom Through the eyes of a tourist, ki na zanimiv in sodoben način prikazuje praznično okrašeni koprski Zvonik, drugo nagrado v vrednosti 300 evrov si je prislužil Andrej Petrovič za fotografijo z naslovom Moja fotografinja, na tretje mesto pa se je uvrstila fotografija Vrata Fantazime Mirsada Demirovića, ki bo prejel denarno nagrado v vrednosti 150 evrov.

Komisija je podelila tudi posebno nagrado za kreativnost, ki si jo je prislužil Iztok Poljak za fotografijo z naslovom Krasni Koper – v dežju. Slednji bo prejel praktične nagrade destinacije Koper.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, sicer organizatorjem nagradnih iger, so z odzivom občinstva zadovoljni. Prispele fotografije bodo z veseljem objavljali na družbenih omrežjih turistične destinacije Koper, zmagovalce nagradnih iger pa kontaktirali v kratkem.