Tanja Vidic, Zala Hrastar in Petra Frank so zmagovalke letošnjega modnega natečaja Stylo.

Modni natečaj Stylo, ki ga tradicionalno organizira Center mladih Koper Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, se zadnja leta uvršča med najpomembnejše modne dogodke v državi. Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število mladih ustvarjalcev – kar 24, vključno z dvema prijavama iz Makedonije. To je zagotovo dokaz, da se mladi oblikovalci iz Slovenije in tujine navdušujejo nad priložnostjo, ki jo ponuja Stylo.

Tematika letošnjega natečaja je bila »MUZA«, ki je mlade kreativce spodbujala k razmišljanju in iskanju navdiha. Osem mladih ustvarjalk se je uvrstilo v finalni izbor in svoje kreacije nocoj predstavilo na modni reviji v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega. To so bile Tanja Vidic, Kaja Bakan, Eva Rogl Mežnar, Anja Matičič, Petra Frank, Pia Šilec, Emanuela Trajcheska in Zala Hrastar.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali modna novinarka in urednica ter televizijska moderatorka Lorella Flego, modna oblikovalka, kostumografinja in izredna profesorica ljubljanske Fakultete za dizajn Matea Benedetti in modni oblikovalec, kostumograf ter izredni profesor Metod Črešnar, je za zmagovalko letošnjega dogodka razglasila Tanjo Vidic, drugo mesto so dodelili Zali Hrastar, sicer zmagovalki Stylo 2021, tretje mesto pa Petri Frank.

Zmagovalka bo prejela tudi denarno nagrado v višini 2.000,00 evrov, drugouvrščeni so podelili bon v vrednosti 500 evrov pri  podjetju Europrint, pri katerih bo lahko razvila vzorec in ga natisnila v sitotisku, tretje uvrščena pa je prejela bon v vrednosti 100 evrov za nakup blaga pri Emporio tessuti v Trstu. Sicer bodo tudi vsi ostali finalisti pri Emporio tessuti prejeli bon v vrednosti 30 evrov.

Sicer so k uspešni izvedbi današnjega dogodka poleg Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, Mestne občine Koper in Urada za mladino RS, prispevali tudi SWY, ELLE, Glitter.si, hotel Grand Koper, Euro print, Emporio tessuti, Bomerx in Farmacia Aqulinia.