Zemljevid poti

 1. S parkirišča pred hišo od Bardinca, kjer domuje krajevna domoznanska zbirka in je vsekakor vredna ogleda, krenemo desno navzgor skozi vas mimo kulturnega doma in cerkve sv. Rufa (Jerufa), pred katero stojijo trije mogočni hrasti.
 2. Nadaljujemo pot do kala, kjer zavijemo desno na kolovoz in nato levo ob podpornem zidu najprej ob vinogradu, kasneje pa bolj strmo skozi gozd.
 3. Nato se spustimo do struge potoka Saje, kjer prečkamo pot proti desni in se usmerimo navzgor v nekakšno drčo, ki se ob deževju spremeni v potoček in se s številnimi vijugami vzpenja navzgor skozi gozd.
 4. V primeru velikega deževja je prehod čez strugo onemogočen.
 5. Pot kasneje preide v širok kolovoz, ki se zmerno dviga proti jugu do asfaltne ceste na vrhu slemena.
 6. Prečkamo asfaltno cesto in nadaljujemo pot po asfaltu do prvih hiš zaselka Zabavlje.
 7. Tu gremo levo, spet po asfaltu, in po 100 metrih zavijemo desno v gozd ob betonskem opornem zidu. Na razpotju gremo levo najprej in navzdol, nato pa ostro levo navzgor proti vrhu vodnega jarka.
 8. Držimo se poti na levi, ki se skoraj zravna, nato pa zavije levo navzgor do asfaltne ceste pod Vardo. Odpre se razgled proti severu in vzhodu, lepo vidimo Tinjan in Kraški rob nad dolino Rižane.
 9. Tukaj prečkamo cesto in uberemo kolovoz proti desni, ki se začne spuščati v dolino Rokave pod zaselkom Kocjančiči.
 10. Proti dnu je pot bolj strma in razrita od vode, na sotočju več jarkov pa se zravna in preide v dober makadam.
 11. Nato se začne pot spet dvigati in po dobrih 100 metrih od najnižje točke se levo navzdol odcepi ozek kolovoz, ki se ga oprimemo.
 12. Pripelje nas do potoka Rokava, ki ga prečkamo, nato pa pot preide v stezo, ki se vije po levem bregu malo gor, malo dol, ves čas v gozdu.
 13. Ko ponovno prečkamo strugo potoka, se dolina zravna in razširi in po vodoravnem kolovozu pridemo do asfaltne ceste.
 14. Pri asfaltni cesti, zavijemo levo, po njej hodimo do mostu čez Rokavo in naprej navzgor še približno 120 metrov do betonske ceste, ki se odcepi v levo pot strmo navzgor.
 15. Pot se konča pri lični poljski hiši, ki jo obidemo po levi in takoj nad njo zavijemo desno na kolovoz, ki se usmeri zmerno strmo naravnost navzgor proti Loparju, ki ga vidimo nad nami.
 16. Višje na poti se priključimo na kolovoz, ki prihaja z desne strani, in nadaljujemo naravnost proti jugu navzgor, do prvih hiš in asfalta sredi vasi.
 17. Zavijemo desno in se spustimo mimo vaškega doma in turistične kmetije Dobrinja na desni strani do izhodišča naše poti pri hiši od Bardinca.

Altimetrija poti