Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper, območno izpostavo Koper Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in drugimi soorganizatorji pripravlja niz družabnih večerov v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Šelestenja, kot se imenuje cikel dogodkov med 15. oktobrom in 12. decembrom, bodo z glasbenimi, komičnimi, gledališkimi, literarnimi in filmskimi večeri ter drugimi vsebinami bogatila večerno dogajanje ob koncih tedna.

Za uvod v bogato jesensko dogajanje bo na prvem večeru, 15. oktobra z akustičnim koncertom poskrbela Ditka z zasedbo. Tudi sicer bodo četrtkovi večeri v znamenju akustičnih koncertov priznanih slovenskih glasbenikov. Med drugimi bodo nastopili Tabu, Zoran Predin, Easy & friends, Rudi Bučar Trio, Maja Keuc, Boris Cavazza kvintet, Neca Falk in Adi Smolar.

Petki bodo minili v znamenju literarnih, filmskih in stand-up večerov, ki jih bodo izvedli v sodelovanju s knjigarno Libris, Kino Istra in Klubom kulturnih ustvarjalcev UM. Za sobotno dogajanje pa bodo poskrbela različna kulturna društva Mestne občine Koper, ki bodo s pevskimi in plesnimi nastopi ter koncerti poskrbela za živahno jesensko dogajanje.

Niz dogodkov Šelestenja bo potekal  v skladu z veljavnimi ukrepi, za četrtkove in sobotne ter stand up večere bodo v koprskem TIC-u na prodaj vstopnice, petkovi filmski in literarni večeri pa bodo brez vstopnine.

Vsi večeri se bodo začeli ob 19.30.