Od novih nastanitev, do novih restavracij in prireditev. Destinacija Koper bo v novo poletno turistično sezono vstopila s številnimi novostmi.

Ta konec tedna svoja vrata odpira povsem prenovljen hotel s štirimi zvezdicami v središču mesta – hotel Grand Koper. Hotel bo namenjen predvsem poslovnim gostom, parom in popotnikom, zadovoljil pa bo tudi družine in večje skupine, kot so npr. športniki na pripravah – predvsem v času izven glavne sezone. V hotelu je 8 različnih tipov dizajnerskih sob, vseh skupaj pa 60. Gostom bosta v drugi polovici leta na voljo tudi manjši wellness in fitness. Do konca leta pa bodo urejeni tudi prostori za sestankovanje in manjša poslovna srečanja.

V teh dneh svoja vrata po več kot letu dni zaprtja ponovno odpira tudi restavracija Capra, ki deluje v pritličju hotela. Ta se bo še naprej posvečala ustvarjanju nepozabnih gastronomskih doživetij za vse ljubitelje prvovrstne kulinarike in čarobnega ambienta. Tik ob restavraciji pa je pred nedavnim odprla tudi picerija Caprizza, medtem ko bo za kavarniško izkušnjo poskrbela nova manjša kavarnica Carlo. Ta se bo do konca leta razširila še na trg na levi strani hotela, v neposredno bližino Vigoja.

Med nastanitvami tik ob morju je na novo odprla tudi luksuzna počitniška hiša Vila Molet, ki se nahaja med Žusterno in Koprom in nudi možnost kopanja takoj pod hišo. V nastanitvi so štiri luksuzne nastanitvene enote, ki se lahko združijo v celoto.

Destinacija Koper je od prejšnjega tedna bogatejša tudi za slaščičarno na podeželju – Refoškoladnico, ki so jo odprli v Marezigah. Ponudba sloni na sladoledu in sladicah z okusom različnih vrhunskih lokalnih vin, vsekakor pa dopolnjuje obstoječo ponudbo Vinske fontane, gostilne Karjola in ostalo bogato ponudbo Dežele refoška.

Predvidoma konec junija bo turistično ponudbo Kopra obogatila tudi ribja kantina Stella Maris, ki bo zaživela na 17-metrskem katamaranu, ki je privezan v koprskem mandraču. V ribji kantini bodo ponujali različne morske jedi.

Koper je bogatejši tudi za odlično restavracijo, ki ponuja istrske jedi z modernim pridihom. Restavracija Kogo, kar v istrskem narečju pomeni kuhar, je zaživela na sedežu vinske kleti Vinakoper na Šmarski cesti 1 v Kopru in zaokrožuje ponudbo vinske kleti ter vinskega butika Hiša refoška.

Sicer pa bodo ljubitelji istrske gastronomije na svoj račun prišli z Altroke Istra Gourmet Festivalom, ki se prav na dvorišču Vinakoper začenja 24. junija in bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper. Več na povezavi.