Ta konec tedna v restavracije prihaja Teden refoška. Natančneje med 10. in 17. majem bo 7 restavracij destinacije Koper ponujalo posebne menije v znamenju refoška, obiskovalcem pa bodo tudi pobliže predstavili izbrane refoške.

Teden refoška je ena od letošnjih novosti programa 51. Praznika refoška in slovenske Istre. Eden glavnih namenov gastronomskega doživetja je, da se javnosti poskuša približati refošk in njegovo spajanje s kulinariko. Obiskovalci se bodo lahko v 7 restavracijah, ki so pripravile posebne menije, prepustili kulinaričnemu razvajanju v kombinaciji z refoškom.

Sodelujoče restavracije

Svoje brbončice lahko vsi ljubitelji dobre hrane in vrhunskih lokalnih vin razvajate v naslednjih 7 restavracijah: Pod Slavnikom, Mohoreč by chef Željko, Al mulin, Salicornia, Savor, Brič, Karjola. Med 10. in 17. majem jih lahko obiščejo in povprašajo po menijih Tedna refoška. Priporoča se predhodne rezervacije miz. Kontakti in meniji so na voljo tukaj.

Teden refoška je uvod v 51. Praznik refoška in slovenske Istre do katerega nas loči še 10 dni. Na tridnevnem prazniku, od 17. do 19. maja v Marezigah, bo vse dni Gourmet festival, na katerem bodo obiskovalci lahko degustirali vrhunska vina in uživali v istrski kulinariki. Obeta se pester spremljevalni program, v petek kronanje Kralja refoška in akustičen glasbeni nastop. V soboto delavnica z mladimi vinarji, atelje na prostem, za glasbeno vzdušje pa bodo poskrbeli Pantaloonsi. V nedeljo bodo med drugim istrske igre, »Drink refoš and walk«, nastop Tadeja Acoustic in Pihalnega orkestra Marezige. Več o programu tukaj.

Ljubitelji gastronomskih dogodkov so vabljeni v restavracije in na praznik v Marezige, kjer bodo spoznavali dimenzije refoška, se razvajali z istrsko kulinariko in uživali ob dobri glasbi.