Prihodnji teden nas v Kopru čaka nova kulinarična prireditev, na kateri bodo v ospredju pristne istrske jedi in odlična vina domačih vinarjev.

Kot sporoča že samo ime – Altroke Istra Gourmet Festival bo novi gastronomski festival postregel z najboljšim iz Istre. Kot vemo vsi tisti, ki živimo v Istri, beseda altroke namreč v našem narečju pomeni »še več« in »še bolje«, zato lahko pričakujemo, da se bodo na novi kulinarični prireditvi predstavili le najboljši in najbolj prepoznavni gostinci, vinarji in drugi ponudniki lokalnih dobrot od Ankarana do Pirana.

Premierna izvedba Altroke Istra Gourmet Festivala bo prihodnji četrtek 24. junija, med 11. in 22. uro na dvorišču Vinakoper, nato pa se bo dogodek konec julija (29. 7.) selil v Marezige, 26. avgusta ga bodo gostili v Dekanih, zadnji pa bo 30. septembra na koprskem Titovem trgu.

Altroke Istra Gourmet Festival bo v obliki kulinarične tržnice, na kateri bodo obiskovalci lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih dobrotah, kot so pršut, fuži s tartufi, domači štruklji, različne morske dobrote in druge lokalne mojstrovine, seveda ob spremljavi odličnih vin, piv ter ostalih pijač lokalnih ponudnikov.

Vstop na prireditev bo prost, ponudba jedi pa bo na voljo po dostopnih cenah, tako bodo obiskovalci lahko poskušali različne krožnike in spoznavali lokalno kulinariko.

Vse skupaj bo popestril tudi poznopopoldanski glasbeni program. Na prvem večeru bosta za pristno istrsko vzdušje poskrbeli klapa Semikanta` in Oktet Aljaž.

V četrtek torej si rezervirajte čas za druženje v znamenju Istre. Dobimo se na Vinakoper!