Posebno lep vtis vasi dajejo dve cerkvi in kapelica.

Ob dostopu v vas boste lahko občudovali cerkev iz leta 1446, ki naj bi bila postavljena na nekdanjem poganskem svetišču: Cerkev sv. Kozme in Damijana. Gre za barokizirano enoladijsko cerkev iz kamnitih blokov, z ohranjenim gotskim tripolnim 3/8 prezbiterijem in poslikavo iz 15. stoletja, z bogato baročno opremo. Cerkev je obdana s kamnitim zidom.

Na drugi strani vasi pa stoji Cerkev sv. Andreja iz 15. stoletja: barokizirana enoladijska cerkev z gotskim tristrano zaključenim prezbiterijem in zakristijo. Fasada je trikotno zaključena z zvonikom na vrhu, ki posnema oglejski tip. Cerkev ima kamniti tlak in tri oltarje. Stoji na koncu naravnega pomola, na katerega je postavljena vas, in tako zavzema najbolj izpostavljeno točko naselja ter predstavlja izjemno prostorsko dominanto.

Sakralno dediščino dopolnjuje baročno predelana Kapela bl. Elije iz leta 1446, z bogato oblikovanim baročnim portalom iz sredine 18. stoletja. Cerkev, ki stoji v središču vasi, ima v tlorisu pravokoten enoladijski prostor. Diakon Elio naj bi se rodil v Koštaboni v 1. stoletju n.št. in širil krščanstvo po Istri.