Destinacija Koper je primerna tudi za ljubitelje nordijske hoje. Zeleno doživetje Aktivni koraki Kopra vas bo popeljalo po bogatem zelenem podeželju mesta, kjer boste odkrivali razgibano istrsko pokrajino in okušali lokalne dobrote.

Tako se ljubitelji nordijske hoje in lokalne kulinarike lahko podate na tri različna doživetja:

  • Aktivni koraki Kopra – po poti okusov Dežele refoška vas bodo popeljali po pohodniški poti P8 Pot za srce in ožilje, ki poteka po razgibanem terenu od Vanganela do Marezig in ponuja imenitni pogledi na Koprski zaliv, Vanganelsko dolino ter bližnjo okolico. Ob lepem vremenu pa bo vaš razgled segel vse do Alp in Dolomitov. Na koncu poti se boste lahko okrepčali v gostilni Karjola v Marezigah, kjer vam bodo ponudili okusne domače jedi in lokalna vina, med katerimi seveda ne bo manjkal refošk.
  •  Aktivni koraki Kopra – od oljčnikov do reke vas bodo popeljali po pohodniški poti P9 Med oljčniki in rujem, ki povezuje Dekane in Tinjan, od koder se razprostira čudovit pogled na Kraški rob na eni strani in na Koprski zaliv na drugi. Ob reki Rižani pa se boste na Kmetiji Bordon lahko okrepčali z domačimi jedmi in vrhunskimi vini vinske kleti Bordon.
  •  Aktivni koraki Kopra – v zavetju Šavrinskih gričev vas bodo popeljali po pohodniški poti P5 Pomjanska pravljica, ki vodi od Kampela na Pomjan, ki velja za najvišje ležečo vasico Šavrinskega gričevja. Na poti je tudi priljubljena klopca ljubezni, od koder lahko uživate v razgledu in ustvarjate nepozabne fotografije. Na koncu poti se boste lahko okrepčali v gostilni Trije Lovci v Šmarjah, kjer vam bodo postregli z okusnimi domačimi jedmi in lokalno vinsko spremljavo.

Aktivni koraki Kopra so pisani na kožo ljubiteljem narave in lokalne kulinarike.